Sidor

söndag 29 november 2015

flyga fritt

jag trodde jag kunde vara någon annan
en sån som inte var jag själv
annat skratt, annat leende,
gömde glimten i ögat i en ask.

läser just nu: Oryx and Crake

Lite söndagsläsning. Ja, just nu läser jag boken Oryx and Crake av Margaret Atwood. Hade inte hört talas om boken förrän jag kom över den, av en slump, när jag skulle leta efter en bok att recensera till Jönköpingsposten. Lånade hur som helst hem den och blev positivt överraskad, riktigt bra är den! Är numera någonstans i mitten av boken och hinner förhoppningsvis läsa ut den inom de närmsta dagarna.

I övrigt har det tyvärr stått ganska still på läsfronten. Läste ut Cry, the Beloved Country av Alan Paton häromdagen (fantastisk bok!), och måste påbörja Jane Eyre eftersom vi ska läsa den i svenskan. Bortsett från det har jag varken hunnit eller riktigt haft lust att läsa något annat. Men! Mitt Goodreads mål att läsa 40 böcker i år är snart uppnått! Halleluja för det. Var tveksam till om jag skulle nå målet tidigare i höstas, men utsikterna ser numera goda ut. Dessutom är det ju jullov om en inte alltför avlägsen framtid, och då ska det läsas. Glad första advent på er alla och hoppas ni får en fin dag.

lördag 28 november 2015

svindlande höjder

med skälvande händer klättrade du uppför stegen och plockade ner himlen bit för bit. la den på jorden. du sa att känslorna var för svindlande och krävde perspektiv.

försökte fånga dagen

piskande stålvind mot nakna, ömma kinder. betonghimmel och metallsmak i ljuden. asfalten rinner undan mig. suddiga reflektioner i vattenpölar och frusna bitna händer. moln från de andandes. blottade träd, pinade under blåsten. flygande i svart kontrast mot det gråa. fängslad frihet.

torsdag 26 november 2015

jag frågade dig varför och du svarade:

för ett hem är inte fyra väggar och en dörr, ett hem är ett hjärta och dess andetag.

tisdag 24 november 2015

tänka sig

läser igenom den här bloggen och ser så många månader av mig själv, i ord, i skrift uttryckta på den här bloggen. och jag funderar på tiden och vad den är och varför den finns. men tankar om tid är sluga saker som får en att gå en slippery slope till mötes. för tankar på tid får mig på tankar om existensens hur och när och v a r f ö r. för varför, egentligen? vad är tid? finns tid? varför finns tid? vad är meningen med livet? och jag tänker: varför är jag så upphakad på tid? ja, uppenbarligen så till den grad att ämnet fyller ut en merpart av mina mer eller mindre vettiga inlägg på den här bloggen. tänker: det kanske är en del av ungdomen, att fundera på sånt. eller en del av livet. tänker: båda alternativen är mycket möjliga. tänker: att jag tänker för mycket. och mitt i allt försöker jag att bara stanna upp och andas. stänga av, och leva nu. njuta av det faktum att jag har den så fantastiska möjligheten att få avnjuta tid. tänka sig.

edit: kanske är meningen med livet är att hitta de stunderna som får tiden att böja på sig. som får världen att rusa iväg, eller stå still.

från en måndagskväll

skrev: det var den 23e november och de nordiska andarnas nyvakna andedräkt klädde staden i is. snön föll för första gången idag.

lördag 21 november 2015

onsdag 18 november 2015

dekadens

den moraliska undergången,
förfallet, 
fallet, 
dykningen, störtade
10e våningen
stenhimmel -

kallet,
den vinterbitande, vinande, ätande urskogens sång
siren i vinden
dur i blodet,
utan avslut 

till dig (det blev en tanke)

så många gånger i mitt liv,
tänkt och hoppats och önskatönskatönskat mig
dig.